Αναρτήθηκε από Πέτρος στις 18 Απρίλιος, 2020 - 05:05
Άλλη μια κρίση, λοιπόν.
Οι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ακόμη κρίση στην αρχή του 21ου αιώνα, μετά την εμφάνιση του Δημιουργού του ανθρώπου ανάμεσά μας, φορώντας το ίδιο ένδυμα, την ίδια σάρκα με αυτούς.
Αναρτήθηκε από Πέτρος στις 9 Απρίλιος, 2020 - 19:00
Όπως κάθε κρίση, ειδικά οι παγκόσμιες, και αυτή η κορωναίικη είναι μια ευκαιρία. ...και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Κάθε πιστός πρέπει να δοκιμάσει την πίστη του στην... πίστη του, όποια κι αν είναι αυτή. Χριστιανοί, ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, εβραίοι, μωαμεθανοί, ινδουιστές, άθεοι, αντίχριστοι και... φυσικά αυτοί που πιστεύουν στο χρήμα, που είναι και οι περισσότεροι παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Δεν έχω στατιστικές μελέτες που να το αποδεικνύουν, βέβαια, αλλά είναι μια υπολογισμένη εκτίμηση (calculated assesment).
Αναρτήθηκε από Πέτρος στις 27 Αύγουστος, 2017 - 21:49
Οι παλιοί έλεγαν:
"Ή μικρός - μικρός παντρέψου, ή μικρός καλογερέψου"
Εδώ και χρόνια η προϋπόθεση της μοναχικής κλίσης και της άνωθεν κλήσης, μετατράπηκαν σε μια αθρόα παραγωγή σχολών καλού μοναχού, όπου συναγωνίζονται φωτισμένοι πνευματικοί και χαρισματικοί ηγούμενοι στο
"ποιος κατέχει τον ασφαλέστερο τρόπο, τον ευκολότερο δρόμο για τη σωτηρία του ανθρώπου".
Αναρτήθηκε από Πέτρος στις 2 Αύγουστος, 2017 - 00:01
Εκ πρώτης παράφωνος ο χαρακτηρισμός σαν κάτι αρνητικό. Στην παράδοσή μας οι γέροντες είναι φάρος και πρότυπο παραδειγματισμού, οδηγός πίστεως. Μολαταύτα, όπως και κάθε τι, όταν φτάνει στην υπερβολή γίνεται αρνητικόν. Προτού διευκρινίσουμε για όσους δεν γνωρίζουν την έννοια, ας δούμε κάποιες σχετικά αντικειμενικές παρατηρήσεις.
Αναρτήθηκε από Πέτρος στις 1 Αύγουστος, 2017 - 22:43
Από τα αναγνώσματα άρχισα, όπως οι περισσότεροι μάλλον, τη συμμετοχή μου στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας. Τα λίγα προαπαιτούμενα είναι ευφράδεια λόγου και λίγη γνώση αρχαίων ελληνικών για να τονίζεις σωστά το νόημα. Μετά το Πατερημών και το Πιστεύω, αρχίζεις να νομίζεις ότι συμμετέχεις στο ψαλτήρι, ενθουσιώδες! Και όταν δεν καταλαβαίνεις αυτόν που διαβάζει ακόμη και με πλήρη προσοχή και σχετικά καλή γνώση της αρχαίας διαλέκτου; Τότε λειτουργεί το κείμενο μυστηριακά και μυστικά, προφανώς για να μην καταλάβουν οι άπιστοι που βρίσκονται εκτός ναού!
Αναρτήθηκε από Πέτρος στις 23 Δεκέμβριος, 2014 - 04:27
Εισαγωγή
Όλα τα συναισθήματα γίνονται εντονότερα τα Χριστούγεννα. Η χαρά γίνεται μεγαλύτερη, η θλίψη μεγαλύτερη, η ανάγκη μεγαλύτερη, ο πόνος μεγαλύτερος, το ψέμα και η υποκρισία επίπονα μεγαλύτερα.
Τα λαμπιόνια και οι φωταυγήσεις βοηθάνε, λένε, να αισθανθείς το χαρούμενο πνεύμα των Χριστουγέννων. Το λένε οι απελπισμένοι που δεν γνώρισαν ποτέ αυτό το λεγόμενο "πνεύμα" και ζορίζονται να νοιαστούν για κάτι που ποτέ πραγματικά δεν νοιάστηκαν. Τι έχει να κάνει το πνεύμα με τα φώτα; Τι έχει να κάνει με τα Κρίστμας Κάρολς;
Πρόσφατα σχόλια